En helg i stallet med familjen

Nu ska det vårstädas i stallet

Jag är uppfödd med hästar och jag har haft den turen att hitta en man som också är det. Så att vi har fortsatt med hästar är inget konstigt för oss. Eller att också barnen har fått samma intresse. Dom har varit i stallet ända sedan dom föddes, och har också fortsatt med det. Vi har aldrig tvingat dom att vara där när dom blev större utan får självklart välja själva. Dom har ju andra intressen också, men än så länge så finns intresset och vi ska nu ha en helg i stallet med familjen och ordna till både spiltor och hästar. På alla sätt vi kan. Visst har vi gjort det under hela vintern, men vi har några spiltor som vi skulle ordna till lite mer. Vi har också en häst som snart ska föla så det gäller att ha allt under kontroll tills dess.

En helg i stallet med familjen

Vårt stall ligger inte långt ifrån vårt hus och vi kan till och med gå mellan. Så det kanske låter lite mer avancerat än vad det låter. En helg i stallet med familjen innebär att vi lägger allt annat åt sidan för att ordna med det vi ska och har inga andra måsten. Självklart får barnen gå därifrån när dom vill och gå hem men dom brukar tycka att det är kul att få hjälpa till med det dom kan. Dom brukar också passa på att ta hand om hästarna i hagen lite mer med lite morötter och gos medans vi håller på i stallet.

En helg i stallet med familjen

När vi bestämt oss för en helg tillsammans från morgon till kväll så brukar det inte bara innebära en massa jobb. Vi tar med oss både matsäck och filtar även om vi har nära hem. Barnen brukar hämta lite mer saker under dagen, men annars så finns allt i stallet. Vi har ett ganska stort rum där. Där finns det saker som vi redan tagit ner som tjocka tröjor, extra vantar och barnen har tagit ner lite privata saker dom kan hålla på med när dom inte själva rider.

Se till att allt blir rent

Den absolut största städningen av stallet kommer att ske i sommar, men vi kände att det var dax att ordna upp lite i boxarna. Allt strö som ligger i boxarna ska ut och nytt ska in. Så det blir grep, skottkärra och sopborste först och främst. Sen ska det in med nytt strö och det finns det ju en del att välja mellan.

En helg i stallet med familjen

En del använder pellets, kutterspån eller torvströ. Det beror lite på vad man har gjort tidigare, vad man själv tycker passar bäst för dig och höstarna. Allt ska vara rent och snyggt för hästen. När sen boxarna är klara med nytt golvströ, hö och vatten ska hästarna också få lite ompyssling med ryktning och borstning av både man och svans. Precis som vi människor som går på massage så kommer all blodtillförsel igång vid detta. Dessutom blir det lite extra närhet tillsammans med hästarna.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *